Οι προσωπικές μου δυσκολίες με οδήγησαν αρχικά στην ατομική θεραπεία και στη συνέχεια με ώθησαν να εξερευνήσω τον κόσμο της συμβουλευτικής, αυτή τη φορά ως εκπαιδευόμενος σύμβουλος ψυχικής υγείας. Με γοήτευσε η προσωποκεντρική προσέγγιση ακριβώς επειδή δίνει έμφαση στην ατομική φωνή του θεραπευόμενου. Επίσης, προωθεί μια απολύτως ισότιμη σχέση μεταξύ θεραπεύτριας και θεραπευόμενης.

Έχω εκπαιδευτεί στο Ελληνικό Κέντρο Focusing – Προσωποκεντρική & Focusing-Βιωματική Συμβουλευτική, Ψυχοθεραπεία & Εκπαίδευση. Αυτόν τον καιρό εκπαιδεύομαι στην υπαρξιστική προσέγγιση Ελευθεροπαιδεία, υπό την καθοδήγηση του ψυχοθεραπευτή Λύο Καλοβυρνά.

Οι προηγούμενες σπουδές μου περιλαμβάνουν πτυχίο και μεταπτυχιακό τίτλο από το τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας (ΕΚΠΑ), καθώς και πτυχίο από το τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου. Έχω εργαστεί ως μεταφραστής, καθηγητής αγγλικών και δημοσιογράφος σε διάφορες εταιρείες και οργανισμούς (Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου, Reuters).

Έχω ιδιαίτερη ευαισθησία για ζητήματα φύλου και σεξουαλικότητας (έμφυλη βία, ομοφοβία, σεξισμός, τρανσφοβία κλπ.). Πιστεύω ακράδαντα ότι τα προβλήματά μας δεν είναι αποκλειστικά και μόνο δική μας ευθύνη, αλλά προκύπτουν εν μέρει από παγιωμένες μορφές καταπίεσης όπως είναι ο ρατσισμός, ο σεξισμός, ο μισαναπηρισμός κ.ά. Γι’ αυτόν τον λόγο, θεωρώ σημαντικό να δημιουργείται χώρος για τέτοια ζητήματα εντός της συνεδρίας και να δίνουμε έμφαση στο πώς οι κοινωνικές παθογένειες συχνά διασταυρώνονται με εσωτερικές δυσκολίες, επιδεινώνοντας μια αρνητική σχέση με τον εαυτό μας. Σε αυτήν μου την ευαισθητοποίηση έχει συμβάλει το διατμηματικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Παντείου Πανεπιστημίου, με τίτλο «Φύλο, Κοινωνία, Πολιτική», το οποίο ολοκλήρωσα το 2022.

Η τριβή μου με πολλά διαφορετικά αντικείμενα ανά τα χρόνια έχει λειτουργήσει εμπλουτιστικά, αφού στην προσωποκεντρική προσέγγιση το βασικό εργαλείο ενός ψυχοθεραπευτή είναι ο εαυτός του και ό,τι φέρνει εντός της συνεδρίας προκειμένου να διευκολύνει τη θεραπευόμενη.

Προσφέρω ατομικές συνεδρίες είτε διά ζώσης είτε διαδικτυακά είτε με συνδυασμό των δύο.

Το γραφείο μου βρίσκεται στους Αμπελόκηπους, 5 λεπτά από τον σταθμό μετρό Πανόρμου.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου για περισσότερες πληροφορίες για συνεδρίες μέσω τηλεφώνου ή email: 6957 151 802 / tzikas.konstantinos@gmail.com